T’s / Nijmegen

Als echte theeleut ben ik altijd in voor een goede kop thee! Ik was dan ook blij verrast toen ik door eigenaresse Marloes werd uitgenodigd om eens bij theebar T’s (Thee / Sap / Stroop) thee en lekkers te komen proeven. Bij T’s draait het vooral om thee. En dan niet zomaar thee, maar verse, kwalitatief goede thee die op de juiste wijze word bereidt. En ik kan je nu uit ervaring vertellen, dat is een wereld van verschil met een ‘gewoon’ zakje thee… 😉

Samen met mijn vriend ging ik een aantal weken geleden naar T’s voor een 3-gangen theeproeverij. Een superleuke ervaring die ik iedereen kan aanbevelen! Je vindt T’s in  winkelpand 512 op de van Broeckhuysenstraat in Nijmegen. In het pand zitten 3 ‘afdelingen’: mode, plantjes en thee. Ze worden gerund door 3 jonge, enthousiaste meiden.

Naast T’s vind je in dit pand Bleshyou waar je plantjes kunt vinden. Alle (nieuwe en tweedehands) planten hebben een verhaal dat je op een kaartje mee naar huis krijgt. Je kunt hier ook je plant ruilen; hoe leuk is dat?! Bij 512 vind je prachtige, originele kledingstukken en accessoires.

Wees dus gewaarschuwd want je kijkt hier echt je ogen uit! Van leuke hebbedingetjes, mooie kleding, bijzondere planten tot originele cadeautjes en goede thee. Het pand is overigens smaakvol ingericht met heel veel groen & vintage. Je zit letterlijk tussen het groen, wat een heel huiselijk en gezellig gevoel geeft.

Terug naar de theeproeverij. Marloes van T’s serveerde 3 rondes thee, opbouwend in kracht van smaak en steeds met een korte pauze ertussen. Alle thee wordt gezet van  bronwater dat op de juiste temperatuur is en dat zorgt echt voor veel verschil. Bij elke theesoort kwam Marloes uitleg geven; enorm interessant! Wist je bijvoorbeeld dat zwarte thee zwart wordt door oxidatie en niet door hitte? Ook daagde ze ons uit om te proeven welke smaken we in de thee konden ontdekken. Zo kwamen we onder andere uit bij drop, bloemen, fruit, chocolade en gras. Eigenlijk een soort wijnproeverij maar dan met thee.

Een enorm pluspunt vond ik de (raw, vegan, gluten-, suiker- en zuivelvrije) Holy Nut gebakjes die bij elke gang thee werden geserveerd. Zoals je eerder al in deze blog hebt kunnen lezen, ben ik mega fan van deze gebakjes en het is echt te gek dat ze nu in Nijmegen verkrijgbaar zijn! De gebakjes waren ook afgestemd op de theesoort: mango-limoen taartje bij een bloemige thee, amandel-fudge bij de thee die licht naar cacao en drop smaakte en bounty bij de laatste, meest zware thee.

Heel leuk om eens op een andere manier naar thee te kijken en hier meer aandacht aan te schenken. Ik merk dat ik thee nu anders benader en bijvoorbeeld geen kokend heet water meer op groene thee gooi (dan wordt ‘ie bitter…). Ook waardeer ik losse thee nu veel meer  dan zakjes.

Overigens maakt Marloes zelf zeer bijzondere stroopwafels; denk aan venkel- of salmiak stroopwafels of, voor de daredevils onder ons: makreelstroopwafel. Naast de Holy Nut taartjes vind je er gebakjes, koekjes en ander lekkers van Louis (vaak veganistisch en biologisch). Bij T’s kun je overigens ook lunchen; er staan super lekkere dingen op de kaart. En je kunt de Holy Nut taartjes ook meenemen en thuis in de vriezer bewaren; ideaal!

Een theeproeverij is een hele leuke ervaring en ook leuk om cadeau te doen aan een vriendin, zus of moeder. Maar ook voor een gezonde lunch, dat ene bijzondere kledingstuk waar je al tijden naar op zoek bent of een mooie, fleurige plant met een verhaal voor in huis kun je bij T’s, Bleshyou en 512 zeer goed terecht!

 

T’s – Thee / Sap / Stroop

Van Broeckhuysenstraat 20 Nijmegen

Geopend van dinsdag t/m zondag (kijk hier voor exacte openingstijden)

Volg T’s ook op Instagram & Facebook voor extra thee-inspiratie

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

 

 

IMG_5490

 

IMG_5518

 

IMG_5575

 

IMG_5519

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s