Snickers lovers opgelet! Naast mijn ‘Bounty havermout’ maak ik sinds kort ook graag deze Snickers variant. Dit klinkt wellicht als een decadent ontbijt (en dat is het ook) maar gelukkig zitten er in dit ontbijtgerecht ook veel goede voedingsstoffen waardoor je er uren op vooruit kunt. De karamel en noga uit de Snickers heb ik vervangen door zoete, chewy dadels. Ze geven naast een heerlijk zoete smaak ook de nodige mineralen en vezels. Raw cacao poeder geeft je, naast o.a. een flinke lading antioxidanten, je choco fix. En de pindakaas en pinda’s zorgen voor een dosis gezonde vetten en eiwitten maar zijn ook die heerlijke hartige, zoute tegenhanger
Heerlijk als luxe lazy Sunday ontbijt!
Je hebt nodig (voor 1 portie):
- 50 gram havermout
- 200 ml ongezoete plantaardige melk of water
- 3 Medjoul dadels, ontpit en in reepjes
- 2 theelepels biologische pindakaas
- 2 theelepels raw cacao poeder
- optioneel: 1 blokje pure chocolade (ik ben fan van Vivani 92%)
- optioneel: 1 eetlepel grof gehakte pinda’s
Zo maak je het:
- Verwarm de haver met de melk (of water), 2 fijngesneden Medjoul dadels en een snufje zeezout tot de gewenste textuur is bereikt.
- Zet het gas uit en voeg vervolgens 1 theelepel pindakaas en de raw cacao poeder toe. Mix alles goed door elkaar.
- Garneer de pap met de overgebleven theelepel pindakaas, de overgebleven reepjes dadel en optioneel wat gehakte pinda’s en (gesmolten of gehakte) pure chocolade. Heavennn!
Tips:
- Wil je de pap eiwitrijker maken? Voeg dan een schep van je favoriete eiwitpoeder toe. Mijn persoonlijke favorieten zijn Form Nutrition of Sunwarrior.
- Geen fan van dadels? Je kunt deze ook weglaten en een fijngeprakte rijpe banaan aan stap 2 toevoegen.
- Voeg voor een extra energie-boost macapoeder toe tijdens stap 2.
- Voor een extra Snickers smaak kun je deze ‘pinda-melk’ gebruiken.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink