choco-chip-cookies-gezond-glutenvrij-personal-foodcoaching-zutphen-voedingsadvies

Chocolate chip cookies

Deze choco chip cookies zijn ZOO lekker! Verslavend gewoon. Ze zijn zowel crunchy als chewy; een must op koekjes gebied wat mij betreft. Vorig jaar maakte ik ze voor het eerst toen ik een keukenmachine voor mijn verjaardag kreeg. Sinds de verhuizing heb ik ze ook vaak in onze nieuwe keuken gemaakt en hier en daar nog wat aangepast. Echt een project voor op een regenachtige zondag. Geniet ervan! 🙂

P.S. Heb jij behoefte aan een gezonde basis? Bestel dan het vernieuwde 5-wekenplan Puur Gezond & Stralend. Vol gezonde, snelle maaltijden en inclusief voor 5 weken een optimaal eetschema. 

Je hebt nodig (voor ong. 20 cookies):

  • 150 gram ongezouten roomboter/grasboter, op kamertemperatuur
  • 150 gram kokosbloessemsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 200 gram boekweitmeel
  • 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 theelepel gemalen vanillepoeder
  • 1/4e theelepel zeezout
  • 150 gram pure chocolade (minimaal 85%), in stukjes gehakt (of pure choco chips)

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Klop de boter en de kokossuiker in een keukenmachine tot een luchtig geheel.
  3. Voeg dan het losgeklopte ei toe en mix nogmaals.
  4. Zeef dan het meel, bakpoeder, vanillepoeder en zeezout door het beslag en mix tot volledig gecombineerd.
  5. Roer vervolgens de chocoladestukjes/chips door het beslag.
  6. Rol balletjes van dezelfde grootte (of gebruik een ijsschep) en verspreid ze over de bakplaten. Laat wel voldoende ruimte (zo’n 5 cm) ertussen want ze zullen tijdens het bakken uitlopen. Waarschijnlijk past al het deeg niet op 1 bakplaat en moet je de koekjes in 2 rondes bakken.
  7. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin beginnen te worden. Laat ze op de bakplaat helemaal afkoelen en uitharden. Pak ze niet eerder op!

Tips:

  • Je kunt het boekweitmeel ook vervangen door spelt- of rijstmeel. 
  • Je de boter vervangen door kokosolie voor een zuivelvrije variant.  
  • Je kunt in plaats van vanillepoeder ook vanille-extract gebruiken; klopt dit dan samen met het ei mee. 
  • Qua chocolade ben ik fan van vivani 92%. 

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

 

Een gedachte over “Chocolate chip cookies

  1. Pingback: Voeding voor een goede weerstand |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s