vegan-snelle-lunchbowl-personal-foodcoaching-

Snelle salade bowl

De zomer staat weer voor de deur en we hebben hopelijk nog veel mooie, warme dagen in het verschiet! Maar wanneer het warm is heb ik vaak totaal géén zin om lang in de keuken te staan; en ik ben denk ik niet de enige 😉 Gelukkig is daar deze snelle salade bowl to the rescue! Het is een kwestie van snel een dressing mengen en de ingrediënten in een kom doen. Easy peasy! Maak het jezelf extra gemakkelijk door voor voorgesneden worteljulienne en voorgekookte quinoa te kiezen en deze salade staat binnen 5 minuten op tafel! Verder zit deze bowl vol plantaardige eiwitten, gezonde vetten en vezels waardoor je er uren tegenaan kunt. Enjoy!

P.S. Op zoek naar meer gezonde inspiratie? Dan is het 5-wekenplan Puur Gezond & Stralend echt iets voor jou! 

Je hebt nodig (voor 2 bowls): 

  • 300 gram gekookte quinoa (100 gram droog gewicht)
  • 1 blik kidneybonen (400 gram, uitlekgewicht 220 gram), met warm water afgespoeld en uitgelekt
  • 150 gram worteljulienne
  • 250 gram cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram olijven (zonder pit)
  • 1 rijpe avocado

Tahini dressing (2 porties):

  • 2 eetlepels witte tahini
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • optioneel: 1 eetlepel edelgistvlokken
  • 1/2e citroen, sap
  • 1/4e theelepel gemalen komijn

Zo maak je het:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing samen met 4-6 eetlepels koud water in een kommetje tot een gladde dressing. Breng op smaak met zeezout, zwarte peper en eventueel extra citroensap naar wens. Is de dressing te dik? Voeg dan extra koud water toe.
  2. Verdeel de salade ingrediënten over 2 kommen en verdeel vervolgens de dressing erover.

Tips:

  • Je kunt gemakkelijk 1 portie bewaren voor lunch de volgende dag. Voeg de dressing dan niet toe maar neem deze mee in een glazen potje en voeg a la minute toe. 
  • Voor de variatie ook lekker met blokjes rijpe mango, komkommer, mais, stukjes kip, een gekookt eitje en/of verse babyspinazie. De mogelijkheden zijn eindeloos! 
  • Edelgist is optioneel in de dressing maar geeft extra veel smaak en is rijk aan B-vitamines. 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

IMG_2430.jpg

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s