Van deze chocolaatjes word je hééél erg blij! In cacao zitten namelijk ‘geluks-stofjes’. Lees hier meer over de gezondheidseffecten van cacao. Daarnaast word je van de aanblik van deze vrolijke chocolaatjes vast ook erg ‘happy’! Super simpel te maken en toch een ‘wow-effect’. Perfect als cadeautje of tijdens feestdagen (zoals Valentijnsdag of Pasen).
P.S. Dit recept maakte en fotografeerde ik voor EkoPlaza.
Je hebt nodig (voor ±28 stuks):
- 200 gram pure (of rauwe) chocolade
- 3 eetlepels amandelen
- 3 eetlepels pistachenootjes
- 2 theelepels hennepzaadjes
- 2 eetlepels pompoenpitjes
- 100 gram gedroogd fruit (zoals gojibessen, abrikozen, vijgen, mango, ananas, rozijnen etc.)
- zeezout vlokken naar wens
Zo maak je ze:
- Smelt de chocolade au bain-marie.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat de gesmolten chocolade met een lepel in ongeveer even grote rondjes op het bakpapier lopen, werk ze eventueel een beetje bij met de lepel. Maak ze eventueel in 2x, afhankelijk van de grootte van je bakplaat (of gebruik nog een extra een bakplaat, rechthoekig dienblad of schaal).
- Hak de amandelen, pistachenootjes en grotere stukken gedroogd fruit in stukjes/reepjes.
- Bestrooi de chocolaatjes de toppings voordat ze te veel opstijven.
- Laat de chocolaatjes in de koelkast opstijven en bewaar ze goed afgesloten.
Tips:
- Notenvrij? Vervang dan de noten door extra pitten, hennepzaadjes en/of gedroogd fruit.
- Ook lekker om wat vanille, kaneel, chili of kardemom door de gesmolten chocolade te roeren voor een extra smaak-sensatie.
- Voeg voor een extra superfood boost poeders zoals baobab of maca toe aan de gesmolten chocolade.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Pingback: De lekkerste Paas recepten |