Met deze verfrissende plantaardige smoothie geef je je weerstand een boost; en dat is zeker een goed idee tijdens deze steeds kouder wordende dagen. Appel, gember en limoen combineren qua smaak heerlijk en maskeren de smaak van spinazie. Aloë vera is een cactusachtige plant; het sap wat hiervan gemaakt wordt heeft onder andere een positieve invloed op je spijsvertering. Daarmee is deze smoothie is een weldaad voor je lijf; zeker als je iets teveel pepernoten hebt gesnoept 😉 Je kunt de aloë vera ook gerust achterwege laten als je het niet kunt vinden.
Je hebt nodig (voor 1 portie):
- 100 milliliter naturel kokoswater
- 3 eetlepels kokosyoghurt
- 1-2 flinke hand(en) spinazie (goed gewassen)
- 1 (groene) appel, klokhuis verwijdert en in stukken gesneden
- sap en rasp van een 1/2e biologische limoen
- stukje verse gemberwortel (zo’n 2 cm), geschild & geraspt
- 1 eetlepel chiazaadjes
- optioneel: 30 milliliter puur Aloë vera sap
- optioneel: handje ijsblokjes
Bereidingswijze:
- Doe alle ingrediënten in een blender en laat deze draaien totdat je een egale smoothie hebt. Je kunt deze smoothie ook met een staafmixer maken.
- Serveer de smoothie eventueel met toppings naar keuze.
Tip: mits je het verdraagt kun je ook voor (liefst biologische) yoghurt van koe, geit of schaap kiezen. De smoothie is dan uiteraard niet meer volledig plantaardig.
Dit recept bedacht & fotografeerde ik voor EkoPlaza.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Pingback: Hoe overleef je de feestdagen? |
Pingback: Skinfoods + Glowing Beauty Shake |
Pingback: Voeding voor een goede weerstand |