Thaise gele curry met zoete aardappel & kikkererwten

Leuk nieuws: na enige tijd recepten voor EkoPlaza Nijmegen Ziekerstraat te hebben verzorgd werk ik sinds kort samen met EkoPlaza Nederland! Ik verzorg voor hun de recepten (& fotografie daarvan) in de wekelijkse nieuwsbrief (abonneren dus ;)). De recepten zijn meestal gebaseerd op producten uit de aanbiedingen-folder dus vaak zijn de ingrediënten voor een zacht prijsje verkrijgbaar (kijk voor de actuele aanbiedingen en het bijpassende recept op www.ekoplaza.nl of abonneer je op de nieuwsbrief). De recepten zijn ook te vinden op de website en via een handig systeem kun je alle benodigdheden via de webshop bestellen.

Het is geen geheim dat ik fan ben van biologische producten (hier lees je waarom); dus ik ben enorm blij met deze nieuwe samenwerking! Hopelijk lukt het ons om nog meer mensen er van te overtuigen dat gezond, biologisch eten vooral heel lekker kan zijn! 🙂

Een aantal van de recepten die ik voor EkoPlaza schrijf zal ik ook op deze website gaan delen. Vandaag mijn eerste recept voor (milde) Thaise gele curry met zoete aardappel & kikkererwten. Dit vegetarische gerecht staat supersnel op tafel en bevat een flinke dosis plantaardige eiwitten uit de kikkererwten & quinoa. De gember, knoflook en kurkuma werken stuk voor stuk ontstekingsremmend en koriander is een goede ontgifter dus het is een mega gezond gerecht.

Echt comfort food tijdens het koudere weer dat ons ongetwijfeld te wachten staat.

 

IMG_9147 2

 

Je hebt nodig (voor 4 porties): 

  • 2-3 zoete aardappels (± 700 gram)
  • 1 pot kikkererwten (uitlekgewicht 215 gram), afgespoeld
  • 1 zakje (50 gram) onoff spices gele currypasta
  • 2 rode uien
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 1 eetlepel extra vierge kokosolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 groentebouillon blokje
  • 50 gram cashewnoten
  • bosje verse koriander
  • 1 limoen + eventueel extra voor serveren
  • 200 gram quinoa

 

Bereidingswijze

  1. Spoel de quinoa goed af in een zeef en kook deze gaar in ongeveer 15 minuten
  2. Snijd de uien in ringen en hak de gember fijn
  3. Fruit de uien & gember 5 minuten op laag vuur in wat kokosolie
  4. Was ondertussen de zoete aardappels, verwijder zwarte plekjes en snijd de zoete aardappels in even grote blokjes van ongeveer 2 cm
  5. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook, geelwortel en currypasta toe aan het uien-gember mengsel en bak dit 2 minuutjes mee; blijf goed roeren!
  6. Schenk er 200 ml kokosmelk & 300 ml water bij en voeg er ook de zoete aardappel-blokjes, 1 verkruimeld bouillonblokje en de afgespoelde kikkererwten aan toe; laat het zo’n 10 minuten op medium hoog vuur koken totdat de zoete aardappel gaar is
  7. Breng de curry op smaak met het sap van de limoen
  8. Serveer de curry met de cashews (eventueel even roosteren in een droge pan voor extra smaak), verse koriander & eventueel extra limoenpartjes

 

Tip: vries een extra portie van deze curry in voor wanneer je geen tijd hebt om te koken. 

 

©Personal Foodcoaching – 2015

IMG_9261 2

 

IMG_9277 2

 

IMG_9287 2

Advertenties

4 gedachtes over “Thaise gele curry met zoete aardappel & kikkererwten

  1. Pingback: Eet je hormonen in balans |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s