Vandaag het eerste recept in de recepten-reeks voor EkoPlaza Ziekerstraat: overnight oats met kokosyoghurt, sinaasappel & framboos.
Door de havervlokken te mengen met (plantaardige) zuivel en dit vervolgens minimaal 1 nacht in de koelkast te laten staan, krijg je een heerlijk en simpel te bereiden ontbijt. De volgende ochtend zijn de havervlokken door het weken zacht en lekker smeuïg geworden en hoef je alleen nog maar je favoriete toppings toe te voegen. Perfect wanneer je ’s ochtends weinig tijd hebt of om on the go mee te nemen! Overnight oats zijn ook leuk ter afwisseling van good old havermoutpap.
Haver is trouwens een écht superfood; het verzadigt en het zit vol vezels, plantaardige eiwitten, B-vitaminen, calcium & ijzer.
Ik heb er deze keer voor gekozen om de haver in (plantaardige) yoghurt te weken; het zure van de yoghurt in combinatie met het zoete van de rozijnen, sinaasappel en framboos is hemels!
Dit heb je nodig:
- 6 eetlepels grove (eventueel glutenvrije) havervlokken
- 125 gram kokosyoghurt (of volle, biologische koe-, geit- of schapenyoghurt)
- sap en rasp van een 1/2e bio sinaasappel
- 100 gram verse of bevroren biologische frambozen (ontdooid als je bevroren gebruikt)
- 20 gram biologische rozijnen
- 1 eetlepel ahornsiroop (of ongeraffineerde stevia naar smaak)
- snufje zeezout
- toppings: zoals verse frambozen, sinaasappelrasp, extra kokosyoghurt, partjes sinaasappel, notenpasta, amandelschaafsel, kokoschips of andere noten of zaden
Zo maak je het:
- Meng de havervlokken in een kommetje samen met de yoghurt, de rasp en het sap van de sinaasappel, de (ontdooide) frambozen, de rozijnen, de ahornsiroop en een snufje zeezout.
- Zorg dat alles goed gemengd is en prak het gerust een beetje.
- Zet het kommetje een nacht (minimaal 7 uur) goed afgedekt in de koelkast.
- Voeg de volgende ochtend de toppings naar wens toe en… you’re good to go!
Enjoy!
Tip: alle producten zijn verkrijgbaar bij EkoPlaza.
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching
Pingback: Overnight Oats met yoghurt | Kruimels & Kaneel
Pingback: Overnight Oats met yoghurt - Kruimels & Kaneel
Pingback: Voeding voor een goede weerstand |