Spelt appelflappen

Op de valreep heb ik gezonde(re) appelflappen gebakken; dat past natuurlijk perfect bij Oud & Nieuw. Deze flappen zijn gezonder omdat ik speltbladerdeeg heb gebruikt in plaats van bladerdeeg op basis van tarwe én omdat er geen geraffineerde suiker in zit. Super easy om te maken & natuurlijk ook erg lekker! Ook leuk om met kids te maken.

Enjoy & alvast een fijne jaarwisseling! 🙂 

 

Je hebt nodig (voor 12 flappen):

  • 2 pakjes spelt- of volkoren bladerdeeg (in totaal 12 velletjes, verkrijgbaar bij Ekoplaza)
  •  5 bio appels, geschild & in kleine blokjes
  • 3 handjes bio rozijnen en/of gedroogde cranberry’s
  • sap van 1/2e citroen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 bio ei
  • 2-3 eetlepels kokosbloesemsuiker

Zo maak je ze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat het bladerdeeg ontdooien
  • Laat de rozijnen en cranberry’s wellen in gekookt water
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Verdeel de velletjes bladerdeeg over de bakplaat (eventueel in 2x bakken)
  • Mix de appelblokjes met de kaneel, het citroensap, de gewelde cranberry’s & rozijnen en kokosbloesemsuiker (naar smaak)
  • Kluts 1 ei in een kommetje en bestrijk er de randjes van de velletjes bladerdeeg mee (gebruik hiervoor een bakkwastje)
  • Verdeel de appel-vulling in het midden van de velletjes bladerdeeg
  • Vouw het bladerdeeg in een driehoekjes dicht en druk de randjes goed aan, eventueel met een vork
  • Bestrijk de bovenkant van de bladerdeegpakketjes met ei en strooi er eventueel wat kokosbloesemsuiker over voor extra crunch en zoetheid
  • Zet de flappen ongeveer 20 tot 25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (houd ze wel in de gaten om te voorkomen dat ze verbranden)

Geniet!

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

IMG_2668 (1)

 

IMG_2669 (1)

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Advertenties

3 gedachtes over “Spelt appelflappen

  1. Pingback: Hoe overleef je de feestdagen? |

  2. Pingback: De lekkerste Kerst recepten |

  3. Pingback: Pinda-choco bonbons |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s