Deze power-salade zit bomvol met eiwit! Niet alleen uit de gerookte kip maar zeker ook uit de linzen; linzen bevatten namelijk super veel plantaardige eiwitten. En wist je dat verse peterselie een heus vitamine-C bommetje is? Het bevat zelfs meer vitamine C dan sinaasappel; bijna 3x zoveel! Goed om te weten tijdens deze langdurige griepepidemie! 😉
Deze salade smaakt overigens extra lekker wanneer je hem lauwwarm serveert met een flinke dot (home made) humus. Geniet er van!
Dit heb je nodig (voor 2 personen):
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 grote zoete (oranje) aardappel, in blokjes (de schil mag blijven zitten)
- 100 gram gedroogde le puy linzen (of uit een potje, biologisch en afgespoeld)
- 150 gram gerookte (bio) kip, in stukjes
- 1 klein rood uitje, fijngesnipperd
- 1 bosje platte peterselie, fijngesneden
- 2 theelepels grove mosterd
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 2 eetlepel extra vierge olijfolie
- 100 gram veldsla
- 1 eetlepel pompoenpitten
- zeezout & zwarte peper
- optioneel: (home made) humus
Zo maak je het:
- Kook de linzen in ongeveer 20 minuten gaar in water met eventueel een snufje zeezout
- Stoom in de tussentijd de zoete aardappelblokjes in een stoommandje (of kook ze in een klein laagje water)
- Snijd de tomaatjes doormidden en doe ze in een kom
- Doe daar ook de gerookte kip (in stukjes) en het fijngesnipperde uitje bij
- Maak in een kommetje een dressing van de mosterd, de olijfolie, het azijn en de fijngesneden peterselie
- Giet de linzen en de zoete aardappelblokjes af en doe ze bij de kip in de kom
- Giet de dressing over de salade, voeg de veldsla toe en hussel alles goed door
- Bestrooi de salade met de pompoenpitten
- Serveer de salade lauwwarm of koud en eventueel met humus
Enjoy!
Tip: ga je voor vega? Laat de kip dan weg en vervang deze eventueel door feta (van geiten- of schapenmelk) of zachte geitenkaas.
4 gedachtes over “Power-salade!”