De Meesterproef (deel 2) / Nijmegen

Samen met Suzanne van Puur Suzanne (je kent haar leuke website hoogstwaarschijnlijk al wel, zo niet neem dan zeker eens een kijkje!) heb ik op uitnodiging gegeten bij de Meesterproef in Nijmegen vanwege hun nieuwe healthy menu. Al eerder schreef ik een blog over de Meesterproef; maar deze nieuwe extra gezonde route die ze zijn ingeslagen verdient extra aandacht.

Van maandag tot en met woensdag kun je voor €19,- (vind ik een heel fijn prijsje!), naast de vaste kaart, van een gezond 3-gangen diner genieten. Wat is hier dan gezonder aan? Er wordt voor dit menu geen geraffineerde suiker & minder zout gebruikt.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Smaakt dat dan niet flauw vraag je je misschien af? Zeer zeker niet; we hebben zitten smullen! Daarnaast krijg je een zeer royale portie groenten en geen koolhydraten in de vorm van brood, pasta of rijst. Het behoud van zoveel mogelijk voedingstoffen staat in de gerechten centraal.

Vooraf kregen we een heerlijke pompoensoep met bieslook en pitjes. Als hoofdgerecht koos ik voor een vegetarische salade met geitenkaas (en slabonen, geroosterde bieten, paprika, venkel, gekarameliseerde ui & aceto-tomaat vinaigrette). Suzanne ging voor een meatza: een soort pizzabodem van kip met kikkererwten, geroosterde paprika, aubergine, courgette en avocado. Er stond ook nog een visgerecht op de kaart; meer dan genoeg keus dus.

 

Met dank aan de zeer royale porties zaten we beiden behoorlijk vol dus als afsluiting namen we een kop thee met daarbij een cookie-dough bonbon gemaakt van dadels, cashews & chocolade. Nog maar een keer terug om ook de hangop uit te proberen 😉

Daarnaast blijf ik fan van de relaxte, industriële sfeer die in de Meesterproef (en eigenlijk op het hele Honig-terrein) hangt; het pand heeft een échte wow-factor en het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam.

 

Kortom: dit nieuwe healthy concept vind ik een ontzettend leuk initiatief en een enorme aanrader! En dat ook nog eens in het fijne Nijmegen. I’ll be back 😉

 

De Meesterproef

Waalbandijk 14, Nijmegen

Iedere dag geopend voor lunch & diner van 12.00 tot 24.00

Volg de Meesterproef ook via Facebook & Instagram

Kijk voor meer informatie en de actuele menukaart op www.demeesterproefnijmegen.nl

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

2 gedachtes over “De Meesterproef (deel 2) / Nijmegen

  1. Cathelijne

    Vorige week heerlijk genoten van een healthy lunch @ De Meesterproef. Zo’n mooie nieuwe toevoeging en ontwikkeling binnen deze favoriete hotspot! Nu nog meer favoriet met dit healthy menu. Super!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s