In de oude Honig-fabriek in Nijmegen waar voorheen de befaamde pakjes en zakjes werden geproduceerd vind je nu een originele, bijzondere (& gezondere ;)) hotspot! Bij de Meesterproef staan puur, vers en ambachtelijk hoog in het vaandel. Ze koken uitsluitend met verse, seizoensgebonden (veelal biologische) en lokale producten. Het brood komt bijvoorbeeld van Streekbakker Jorrit; hij gebruikt veelal oude graansoorten. Ook maken ze écht alles zelf: van mosterd, pate, worst en jam tot chutney. Daarnaast roken en pekelen ze zelf. Dit is echt een van mijn favoriete adresjes in Nijmegen; mede door het gave industriële interieur, de prachtige ligging langs de Waal en de waanzinnige smaakcombinaties. Denk aan een geitenkaas-mango crème brûlée of een pastei van bloemkool met harissa-olie; geniaal!
Het is echt de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Meesterproef!
De Meesterproef
Waalbandijk 20, Nijmegen
Geopend voor lunch & diner van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 20.00
Kijk voor meer informatie en de actuele menukaart op www.demeesterproefnijmegen.nl
Pingback: De Meesterproef (deel 2) / Nijmegen |