Van Yogi & Yousef ontving ik een doosje met heerlijke dadels om te proberen. Ik heb er deze heerlijke Sticky Spicy energierepen van gemaakt. De 100% natuurlijke dadels van Yogi & Yousef zijn zogenaamde sukkary dadels; ze zijn erg zacht, zoet maar bevatten minder suikers dan bijvoorbeeld Medjoul dadels. Ook zitten ze vol vitamine A, B1, B2, C en (onder andere) ijzer, kalium, magnesium & zink. Daarnaast worden ze, in tegenstelling tot reguliere dadels, niet chemish behandeld; top dus!
De dadels zijn overigens online te bestellen via de webshop en ze zijn onder andere verkrijgbaar bij Marqt & Rawsome (Arnhem).
Ik ben een groot fan van dadels als natuurlijk zoetmiddel. Bijvoorbeeld door smoothies, chocolademousse, als tussendoortje (gevuld met amandelpasta en cacao nibs…:o) of als zoetstof in baksels & taartjes. De dadels van Yogi & Yousef zijn hier uitermate geschikt voor!
De sukkary dadels zorgen in dit recept voor een karamel-achtige smaak, een natuurlijke zoetheid en door de kleverigheid ook voor binding. De noten, zaden & kokos geven crunch, verhogen de voedingswaarde en remmen de opname van de suikers. Het hennepzaad boost het gehalte plantaardige eiwitten.
De cayennepeper, gember en citroenrasp zijn optioneel maar ik vind ze écht een extra (subtiele) smaaksensatie geven.
Daarnaast zijn cayennepeper en gember ook erg gezond. Gember werkt onder andere ontgiftend en cayennepeper geeft je metabolisme een boost. De citroenrasp zorgt voor een zomerse, frisse smaak. Deze rauwe repen zijn ideaal voor of na het sporten of als vullend tussendoortje.
Je hebt nodig (voor ± 12 stuks):
Natte mengsel:
- 200 gram Yogi & Yousef dadels (1 box) of zachte Medjoul dadels, ontpit
- 3 eetlepels amandelpasta
- 1 eetlepel water
- snufje zeezout
- optioneel: mespuntje cayennepeper (wees hier erg voorzichtig mee! Het is hot hot..)
- optioneel: 1 stukje gember (1 cm), geschilde & geraspt
- optioneel: rasp van 1/2e biologische citroen
Er doorheen roeren:
- 15 gram kokoschips
- 70 gram rauwe amandelen, gehakt
- 40 gram gepeld hennepzaad
- 35 gram rauwe zonnebloempitten
- 100 gram biologische (zachte) gedroogde abrikozen; in stukjes
Zo maak je het:
- Doe de (ontpitte) dadels samen met de amandelpasta, water, zeezout, cayennepeper, geraspte gember en de rasp van 1/2e citroen in een keukenmachine; laat dit draaien totdat er een egale, kleverige massa is ontstaan
- Roer dan de kokoschips, amandelen, hennepzaad, zonnebloempitten en stukjes gedroogde abrikozen erdoorheen en zorg dat alles goed gemengd is
- Bekleed een brownie-bakblik of ovenschaal met bakpapier
- Verdeel het mengsel over ongeveer 3/4e van het bakblik/de ovenschaal
- Druk het geheel stevig aan tot de gewenste dikte; het ligt eraan hoe dik of dun je de repen wilt hebben
- Zet het minimaal een uur in de vriezer om op te stijven
- Snijd het vervolgens in repen of blokjes en bewaar de repen luchtdicht verpakt in de koelkast of vriezer
Enjoy!
©Personal Foodcoaching – 2015
Tips:
- Je kunt in plaats van een keukenmachine ook een staafmixer gebruiken
- Zijn je abrikozen wat hard? Week ze dan 15 minuutjes in warm water zodat ze zachter worden
- Noten-allergie? Vervang de amandelen dan door pompoenpitten en de notenpasta door witte tahin.
Win-actie (VERLOPEN!):
Het is feest vandaag! Personal Foodcoaching bestaat namelijk alweer 3 jaar! Om dit te vieren mag ik vandaag 1 Yogi & Yousef dadel-pakket (met daarin 3 snackdoosjes) weggeven!
Wat moet je doen om kans te maken:
- Like Personal Foodcoaching op Facebook
- Like Yogi & Yousef op Facebook
- Laat een reactie achter onder de post op de Facebookpagina van Personal Foodcoaching en vertel ons wat voor lekkers jij gaat maken met deze dadels (het bericht delen mag natuurlijk altijd ;))
Je kunt meedoen tot en met woensdag 12 augustus. De winnaar zal via de Facebookpagina van Personal Foodcoaching bekend worden gemaakt.
Pingback: Super snacks! |
Pingback: Winactie Yogi & Yousef |