SEM / Amersfoort

SEM is de afkorting voor Sla & Meer. Je vindt deze nieuwe healthy hotspot in het prachtige Amersfoort. Samen met Suus bezocht ik deze hotspot. Zij was namelijk enorm enthousiast over deze nieuwe aanwinst en dat moest natuurlijk even getest worden 😉

Haar enthousiasme is terecht; SEM is écht top! Je vindt SEM in een prachtig oud pand aan een gracht in de oude binnenstad. Het interieur is strak met een Scandinavische touch en er hangt een relaxte sfeer. Ik kan me zo voorstellen dat het ook een super plek is om met je laptop te gaan zitten werken.

De eigenaren van SEM zijn (broer en zus) Jelle & Sanne. Ze zijn super gastvrij & bevlogen en maken alles zelf: van de dressings, gebak & koekjes tot de sapjes. Daarnaast maken ze graag een praatje; heel gezellig dus. Bij SEM is bijna alles gluten-, geraffineerde suiker- & koemelkvrij en daarnaast veelal vegan. Het wordt op de kaart aangegeven als producten of salades wel gluten bevatten (zoals de speltcouscous of het rogge-spelt-zadenbrood).

Processed with VSCOcam with f2 preset

In principe werkt SEM hetzelfde als andere saladebars; er is een grote saladebar in het midden van de zaak waar allerlei verse, lokale & biologische producten liggen uitgestald. Je kunt zelf je salade naar wens samenstellen of een vooraf samengestelde variant van het menu kiezen. De prijs van de salades ligt rond de €8; een schappelijke prijs voor een enorm goedgevulde salade!

Suus stelde zelf haar salade samen en ik ging voor een van de vaste salades op het menu met pompoen, dadel, zachte geitenkaas, walnoten, kastanjes, kiemen & adukibonen met een avocado-kruidendressing. En dat was me toch lekker!!

Bij SEM kun je ook verse sapjes, bijzondere theeën, chai-latte, humus met rauwkost, smoothies, soep & zoete lekkernijen bestellen.

Daarnaast vind je aan de achterkant van de zaak een aantal stellingen waar gezonde, bijzondere producten en kookboeken staan; ook deze kun je kopen.

SEM is dus een echte aanrader! Vooral als je er (zoals wij) een shop-dagje van maakt. In Amersfoort kun je namelijk enorm goed shoppen (er is zelfs een gloednieuwe Loods 5; je bent gewaarschuwd…. ;))

SEM

Kortegracht 6, Amersfoort

Elke dag (behalve maandag) geopend van 11:00 tot 21:00

Volg SEM ook op Facebook

Processed with VSCOcam with f2 preset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s