Een frittata is een soort ‘luxe omelet’ en een ontzettend handige manier om van je (groente)restjes af te komen; bijna alles smaakt er namelijk lekker in. Een frittata is heerlijk als makkelijk & licht diner of tijdens de lunch in plaats van een saaie boterham met kaas. Het is zelfs de volgende dag nog heerlijk als (koud) ontbijt. Het verbaasde mij hoe lekker zoete aardappel smaakt in dit gerecht; zeker in combinatie met het zoute van de geitenkaas. Echt een aanrader!
Ingrediënten (1 persoon):
- 1/2e zoete aardappel, goed gewassen en in kleine blokjes (de schil mag je laten zitten)
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 2 (grote) eieren
- 2 handen spinazie, goed gewassen
- 30 gram zachte geitenkaas (of feta)
- zeezout & zwarte peper
- klontje roomboter, ghee, kokosolie of avocado-olie
Bereiding:
- Bak de zoete aardappel samen met de rode ui gaar in een klein beetje boter of olie
- Voeg de knoflook en spinazie toe bak heel even mee totdat de spinazie begint te slinken
- Kluts de eieren door elkaar en voeg wat zeezout en peper toe
- Schenk de eieren over de groenten en verbrokkel de geitenkaas erover
- Doe de deksel op de pan en laat het ei (net) gaar worden; zo hoef je hem niet om te draaien en kun je hem gemakkelijk op je bord laten glijden
Enjoy!
Tips:
- Gebruik ook eens fijngesneden boerenkool in plaats van spinazie.
- Je kunt de frittata ook in de oven klaarmaken (in een oven-bestendige pan of ovenschaal).
Pingback: Bewuste Beauty: Marianne Elfrink
Pingback: Wat ik eet wanneer ik gestresst of vermoeid ben |
Pingback: 5 Dreumes ontbijt ideeën |