Lente-omelet

Tijd voor wat lente-vibes in de vorm van een heerlijk lichte & energieke lunch (of ontbijt/diner)! 

Ingrediënten (1 personen):

  • 2 biologische eieren
  • snufje zeezout
  • 1 eetlepel bieslook, fijngesneden
  • bio (gras)roomboter of ontgeurde kokosolie
  • groene pesto naar smaak (zelfgemaakt of uit een potje maar wel zonder suiker en E-nummers)
  • feta naar smaak (van geiten/schapen melk)
  • handje verse spinazie, goed gewassen
  • 2 lente-uitje(s), in ringetjes gesneden
  • 1/2e avocado, in plakjes gesneden
  • 1 eetlepel pijnboompitten (nog lekkerder als je ze even roostert in een droge koekenpan)

Bereiding:

  • klop de eitjes goed los in een kommetje met een snufje zeezout en de bieslook
  • verhit een klein beetje roomboter/kokosolie in een anti-aanbakpan
  • laat het eimengsel héél dun uitvloeien (als een soort crêpe/flensje)
  • laat het stollen (dus niet omdraaien) en schuif het op een bord
  • besmeer het met de groene pesto en verdeel vervolgens de andere ingrediënten erover
  • rol het op of eet het zo als een soort belegde pannenkoek

Enjoy!

 

IMG_20130404_184052

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s