Deze zoete aardappelfrietjes uit de oven heb ik gecombineerd met knoflook & verse rozemarijn en/of tijm. Dit gerecht smaakt heerlijk met een gegrilde zalmfilet en een grote groene salade of gestoomde broccoli. Wil je meer weten over de vele gezondheidsbevorderende eigenschappen van de zoete aardappel? Kijk dan even bij het recept van de Aziatische zoete aardappelsoep.
Ingrediënten (2 personen):
- 2 zoete aardappels
- paar takjes verse rozemarijn en/of tijm
- 1 theelepel (evt. gerookt) paprika poeder
- zeezout (of Himalya- of Keltisch zout)
- zwarte peper
- 1/2e eetlepel (evt. ontgeurde als je niet van kokos houdt) kokosolie
- optioneel: 1 eetlepel kikkererwtenmeel (voor krokantere frietjes)
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 190 graden
- was de zoete aardappel en snijd deze in frietjes (de schil mag je er aan laten)
- verspreid de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de (gesmolten) kokosolie
- strooi er ook wat zeezout, zwarte peper, paprikapoeder en eventueel kikkererwtenmeel over
- verdeel met je handen de olie, het zeezout, de peper, het paprikapoeder en het meel gelijkmatig over de partjes
- verdeel er ook de takjes rozemarijn/tijm over
- zet het ongeveer 30-40 minuten in de oven, tot de frietjes goudbruin & gaar zijn
Enjoy!
*Je kunt naar smaak variëren met verschillende kruiden; bijvoorbeeld cajun-kruiden, rode peper, kaneel, gember, komijn, koriander etc.