Zomerse mango-avocado-rode ui salsa

Deze zoete en licht pittige zomerse salsa smaakt overheerlijk bij een gegrild visje of een stukje kip (of als bijgerecht bij een barbecue). Een van de hoofdingrediënten van deze salsa is mango, wat rijk is aan bètacaroteen, magnesium, calcium, vitamine C en antioxidanten. Mango is daardoor ontzettend goed voor het krijgen of behouden van een mooie huid. Daarnaast zit er in de salsa een flinke portie avocado wat boordevol gezonde vetten zit, die ook weer heel goed zijn voor je huid (maar ook je hersenen). Rode ui werkt ontstekingsremmend en bevat onder andere chroom. Deze zonnige salsa bestaat dus uit supergezonde ingrediënten die (zeker in combinatie met elkaar) ook nog eens heerlijk smaken, je zet hem daarnaast ook nog een supersnel op tafel! Een win-win situatie dus! 

Ingrediënten: 

  • 1 rijpe mango
  • 1 rijpe avocado
  • 1 grote rode ui
  • 1/2e – 1 verse rode peper
  • limoensap (of citroensap)
  • optioneel: verse koriander

 

Bereiding: 

  • snijd de avocado, mango en rode ui in ongeveer evengrote kleine blokjes
  • snijd de rode peper doormidden en verwijder de zaadlijsten en zaadjes (deze zijn het scherpst)
  • snijd de rode peper héél fijn
  • doe alle gesneden ingrediënten in een kom en voeg naar smaak limoen (of citroen)sap toe
  • voeg vlak voor het serveren eventueel wat vers gesneden koriander toe

 

*Voeg eventueel nog wat zeezout toe.

*Vind je het niet smeuïg genoeg? Voeg dan wat extra vierge olijfolie toe.

*Deze salsa smaakt heerlijk bij bijvoorbeeld zalm (zoals op de foto) of kipfilet en een grote groene salade.

 

IMG-20130610-WA0003

 

 

IMG-20130610-WA0005

Een gedachte over “Zomerse mango-avocado-rode ui salsa

  1. Pingback: Receptenruil Juni Zomerse Mango-Avocado Salsa

Plaats een reactie