easy-granola-personal-foodcoaching-zutphen

Zwangerschapsverlof + easy granola recept

Dit granola recept hadden jullie nog van mij tegoed! Ik deelde dit simpele recept al eerder via een stap-voor-stap Reels filmpje op Instagram. Dit is mijn go-to recept als ik snel een granola wil maken zonder al teveel suiker. Dit recept is goed voor een grote pot vol, zo kun je er nog lang van genieten! Daarnaast ga ik het in verband met mijn zwangerschap rustiger aan doen en daarom heb ik besloten om vervroegd met verlof te gaan.

Alles gaat goed met mij en de baby maar meer rust heeft nu prioriteit. Dat betekent dat ik voorlopig geen nieuwe coachingscliënten aanneem (de trajecten die al lopen gaan wel door). Het 5-wekenplan ‘Puur Gezond & Stralend‘ kun je wel gewoon blijven bestellen door te mailen (marianne@personalfoodcoaching.nl), maar is alleen beschikbaar zonder de coachingsoptie. Ik blijf doorwerken aan het E-Book ‘Puur Gezond & Stralend Zwanger’, maar op een lager pitje. Ook op deze website, op Instagram en op Facebook zal het even wat stiller zijn. Uiteraard horen jullie van mij als onze dochter geboren is! 🙂 Na mijn verlof verwelkom ik jullie heel graag weer in mijn praktijk in Zutphen (of via online-coaching) en hoop ik jullie met nieuwe recepten en blogs te inspireren. Voor nu een hele mooie zomer gewenst!

Je hebt nodig (voor 1 grote pot):

 • 450 gram grove havervlokken
 • 200 gram ongebrande pecannoten
 • 150 gram pompoenpitten
 • 2 theelepels gemalen kaneel
 • flinke snuf Himalaya- of zeezout
 • 5 eetlepels gesmolten extra vierge kokosolie
 • 4 eetlepels ahornsiroop
 • optioneel: 150 gram rozijnen (voeg deze pas na het bakken toe)

Zo maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Meng in een grote kom de havervlokken, pecannoten, pompoenpitten, kaneel, zout, de gesmolten kokosolie en de ahornsiroop goed door elkaar.
 3. Verdeel de granola gelijkmatig over de bakplaat. Heb je een kleine bakplaat? Dan kan het zijn dat je de granola in 2 keer moet bakken.
 4. Zet de granola 20 à 30 minuten in de oven tot goudbruin en knapperig. Schep eventueel halverwege de baktijd om.
 5. Laat de granola volledig afkoelen; voeg dan pas de rozijnen toe en schep de granola in een grote (goed afsluitbare) pot.

Tips:

 • Je kunt natuurlijk ook andere soorten noten en pitten gebruiken.
 • De granola blijft zeker een paar weken goed, mits goed afgesloten. 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s