EkoTown / Amsterdam

Gisteren bezocht ik met mijn zus EkoTown; dit is een biologisch lifestyle festival dat plaatsvindt op 21 en 22 juni in het Amsterdamse Bos. Het festival terrein is ingedeeld in 6 verschillende ‘Plaza’s: Sprekersplaza, Sportplaza, Proefplaza, Kidsplaza, Boerenplaza en Muziekplaza. Het enige nadeel is de forse entreeprijs; voor een dagticket betaal je €29,50. Al met al vond ik het dat zeker waard; je krijgt echt waar voor je geld. Ik kwam in de eerste plaats voor de lezingen van de gastsprekers en om inspiratie op te doen (en een beetje te netwerken uiteraard). Mijn zusje en ik begonnen ons EkoTown avontuur met een heerlijke groene superfood smoothie gemaakt door Jesse van der Velde. Daarna hebben we het terrein verkend. Er hing een hele fijne & relaxte sfeer. Overal zag je mensen genieten in de zon op grote zitzakken of hooibalen. Je kon van alles proeven: crackertjes met notenpasta, gedroogd fruit, Lovechock, Yogi thee, rauwe energierepen, groentechips en ga zo maar door. Ook kregen we een zakje met ‘festival mix’ met daarin rozijntjes en rauwe noten; yumm!  Bij Sportplaza kon je gratis bootcamp- of yogalessen volgen en bij Proefplaza kon je meedoen aan workshops zoals brood bakken of smoothies maken. Om 15.00 was het tijd voor de eerste lezing die ik graag wilde bezoeken: Miss Natural ging in gesprek met Geiske de Ruig (over onder andere anti-aging en voeding), Yvonne van Stigt (over Paleo) en Vera van Haren en Claire van den Heuvel van Bluebelle Foodworks (over voeding en kinderen). Super interessant om te horen wat deze dames te vertellen hadden! Na de lezing hadden we trek dus besloten we op zoek te gaan naar iets lekkers en dat was natuurlijk niet zo moeilijk op dit festival! Overal vond je kleine gerechtjes voor een kleine prijs. We besloten een speltbroodje met bio kip en truffelmayo te delen. Daarna snel door naar de volgende lezing van niemand minder dan Amber Albarda. Ik vind haar boeken echt top en was dan ook erg benieuwd naar haar verhaal. Haar lezing was, zoals ik al had verwacht, erg inspirerend en interessant. Ze had ook heerlijke gezonde lekkernijen meegenomen om uit te delen. Daarna was het tijd om even te relaxen (op een hooibaal ;)) in de zon bij het podium (waar overigens de hele dag fijne muziek werd gemaakt!), met een koud glas kokoswater. We sloten onze dag af met een zelf-samengestelde salade met daarin onder andere noten, geitenkaas, dadels, tomaatjes en een heerlijke honingdressing. Ga dus vandaag nog een kijkje nemen of zorg er volgend jaar voor dat je erbij bent; dit wil je niet missen!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Foto van de Facebookpagina van Ekotown

Credits: deze foto komt van de Facebookpagina van Ekotown

Processed with VSCOcam with f2 preset

Groene superfood smoothies

Processed with VSCOcam with f2 preset

lineko

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

De lezing van Amber Albarda

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Speltbroodje met bio kip en truffelmayo

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Blij met mijn salade!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s