Bairro Alto / Nijmegen

In de reeks Healthy Hotspots een lunchroom die niet per se super healthy is maar vooral heel erg lekker (en betaalbaar)!  Ik kende deze hotspot helemaal niet (shame on me, ik woont toch echt in Nijmegen..) maar ik werd getipt door een cliënt. Deze leuke hippe lunchroom vind je in Nijmegen op de Kannenstraat 6 (achter de Waag).

Op de kaart vind je gezonde salades, smoothies, soepen, yoghurt met muesli, rijkelijk belegde broodjes, taartjes, bananenbrood en andere lekkernijen (die vrolijk staan uitgestald op de toonbank). Alles is huisgemaakt en er wordt veel gewerkt met biologische producten. Bairro Alto staat vooral bekend om zijn lekkere koffie en de zelfgebakken taarten. Je kunt ook een kleedje lenen en in het parkje ertegenover gaan zitten om van je bestelling te genieten bij mooi weer. Ook heel fijn; je kunt bestellingen ook afhalen. Afgelopen woensdag vierde mijn vriend en ik dat we 5 jaar bij elkaar zijn; dat leek ons een goede gelegenheid om eens te gaan lunchen bij Bairro Alto. Daar hebben we geen moment spijt van gehad! Ik bestelde een salade met gegrilde groenten, geitenkaas, humus en noten; ik kan zeker zeggen dat ik waar voor mijn geld heb gekregen! De salade was overheerlijk en zeer rijk gevuld waardoor ik nog uren (prettig) vol zat. Mijn vriend ging voor een broodje met parmaham met pesto en mozzarella. Ook hij heeft genoten! Ondanks dat we behoorlijk vol zaten hebben we ons laten verleiden door de salted-sticky-caramel brownie die naar ons lag te lonken vanaf de toonbank… Dus hebben we er een mee naar huis genomen om te delen. Man man wat lekker; een heerlijk 80/20 momentje! Ga dus vooral eens langs bij Bairro Alto als je in de buurt bent; écht een aanrader!

 

Bairro Alto

Kannenmarkt 6, Nijmegen

Geopend maandag tot en met zondag van 10:00 tot 17:30

Volg Bairro Alto ook op Facebook

Voor meer informatie: www.bairroalto.nl

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

Processed with VSCOcam with c1 preset

 

 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

De salted-sticky-caramel brownie; food heaven!

3 gedachtes over “Bairro Alto / Nijmegen

  1. Pingback: 2x Super-Sandwich |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s