Groene aspergetips met gerookte zalm & gepocheerde eitjes

Het is alweer bijna Pasen en dus vliegen de Paasbroden, quiches, bladerdeeg-hapjes & Paaseitjes je om de oren. Tijd voor een gezonder alternatief tijdens de Paasbrunch dus vandaar dat ik dit lichte lente gerecht heb bedacht. Ideaal als lunch, diner of zelfs ontbijt. Simpel, maar o zo gezond en lekker! 

Je hebt nodig (voor 2 personen):

  • 400 gram groene aspergetips (of gewone asperges), gewassen en het onderste houtachtige gedeelte verwijdert
  • 100 gram gerookte (liefst biologische of wilde) zalm
  • 4 biologische eieren
  • 2 lente-uitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • naar smaak wat zwarte peper, vers citroensap en evt. zeezout

 

Bereiding:

  1. Pocheer de eieren ongeveer 4 a 5 minuten*
  2. Stoom de asperge-tips in ongeveer 3 minuten beetgaar
  3. Verdeel de asperges over 2 borden, drapeer de zalm erover en leg de eitjes er bovenop
  4. Strooi de lente-uitjes erover, schenk 1 eetlepel olijfolie over elk bord en voeg naar smaak wat peper, citroensap en zeezout toe

Enjoy!

 

*Mocht pocheren toch niet lukken; je kunt natuurlijk ook gewoon voor (zacht) gekookte eitjes gaan.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

 

 

11 gedachtes over “Groene aspergetips met gerookte zalm & gepocheerde eitjes

  1. SuSe

    Ziet er erg lekker uit! Kan je de zalm ook door iets anders vervangen? Zou graag dit recept willen maken zoals hij is alleen zonder de zalm:-) Wat is er nog meer lekker bij om te combineren?

  2. Pingback: De lekkerste Paas recepten |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s