Het is alweer bijna Pasen en dus vliegen de Paasbroden, quiches, bladerdeeg-hapjes & Paaseitjes je om de oren. Tijd voor een gezonder alternatief tijdens de Paasbrunch dus vandaar dat ik dit lichte lente gerecht heb bedacht. Ideaal als lunch, diner of zelfs ontbijt. Simpel, maar o zo gezond en lekker!
Je hebt nodig (voor 2 personen):
- 400 gram groene aspergetips (of gewone asperges), gewassen en het onderste houtachtige gedeelte verwijdert
- 100 gram gerookte (liefst biologische of wilde) zalm
- 4 biologische eieren
- 2 lente-uitjes, fijngesneden
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- naar smaak wat zwarte peper, vers citroensap en evt. zeezout
Bereiding:
- Pocheer de eieren ongeveer 4 a 5 minuten*
- Stoom de asperge-tips in ongeveer 3 minuten beetgaar
- Verdeel de asperges over 2 borden, drapeer de zalm erover en leg de eitjes er bovenop
- Strooi de lente-uitjes erover, schenk 1 eetlepel olijfolie over elk bord en voeg naar smaak wat peper, citroensap en zeezout toe
Enjoy!
*Mocht pocheren toch niet lukken; je kunt natuurlijk ook gewoon voor (zacht) gekookte eitjes gaan.
Pingback: De lekkerste Paas recepten |