voedingsadvies-zutphen-natuurvoeding-personal-foodcoaching

Waar ik jou als natuurvoedingsadviseur bij kan helpen

Op deze website vind je veel gezonde recepten en tips voor een gezonde leefstijl, maar wist je dat je ook voor persoonlijk voedingsadvies bij mij terecht kunt? Het lijkt mij leuk om hier wat meer uitleg over te geven. Sinds augustus 2012 help ik mensen op weg naar een gezonder eetpatroon en ik doe dit nog steeds met heel veel plezier. De afgelopen 7 jaar was ik werkzaam in Nijmegen en momenteel werk ik vanuit mijn praktijk aan huis in Zutphen. Doordat ik ook online coaching aanbied is afstand geen probleem en help ik mensen door heel Nederland; ook een veilige optie tijdens de huidige Corona uitbraak. Mijn interesse voor voeding begon ooit door mijn eigen gezondheids- en gewichtsproblemen en het effect dat voeding daar op bleek te hebben. Ik ging me er steeds verder in verdiepen en volgde verschillende opleidingen. Nu is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen met klachten te helpen!

Mensen inspireren om de keuken in te duiken is daarbij van essentieel belang; vandaar ook de vele recepten op deze website. Door (weer) plezier te krijgen in koken en  dagelijks verse maaltijden te bereiden voor jezelf kun je actief werken aan jouw gezondheid. Voeding kán letterlijk een medicijn zijn. Ben je benieuwd naar de ervaringen van enkele cliënten die je zijn voorgegaan? Je kunt ze hier lezen.

Natuurvoeding 

Wellicht vraag je je nog af wat natuurvoeding nu precies inhoudt. Dat kan ik me in ieder geval goed voorstellen! Natuurvoeding is gebaseerd op de principes van de Orthomoleculaire voedingsleer. Orthomoleculair wil zeggen: bijdragend aan een goede beschikbaarheid van alle moleculen die het lichaamssysteem nodig heeft. De Orthomoleculaire voedingsleer is erop gericht de lichaamscellen te voorzien van de voor hen benodigde voedingsstoffen in optimale hoeveelheden. Dit met als doel om de algehele gezondheid en energievel te verbeteren en ziekte, waar mogelijk, te voorkomen. Dit kun je beïnvloeden door voor de juiste voeding te kiezen. Natuurvoeding zegt ook iets over de voedselproductie. Het staat voor een bewuste voedselproductie en voedselkeuze: eerlijk, vers, puur en bij voorkeur biologisch.

Aan welke voedingsmiddelen moet je dan denken? Eigenlijk alles wat de natuur in onbewerkte vorm te bieden heeft. Dus zonder al teveel tussenkomst van de mens door onnodige toevoegingen en bewerkingsprocessen. Dus wel: veel groentes, fruit, noten, zaden, kruiden, volkoren granen, peulvruchten en eventueel vlees, vis, eieren en zuivel van goede kwaliteit. Dit is dan ook de basis voor de recepten op deze website en voor mijn adviezen, hoewel het heel persoonlijk blijft. Wat voor de een goed werkt kan voor een ander averechts werken. Daarom werkt persoonlijk voedingsadvies op maat uiteindelijke het allerbeste.

Waar kan ik jou, ook nu in deze bijzondere tijd, op afstand als foodcoach onder andere bij helpen? Denk dan bijvoorbeeld aan:

 • Spijsverteringsklachten (darmklachten, brandend maagzuur etc.).
 • Huidverbetering.
 • Bloedsuikerschommelingen.
 • Reumatische aandoeningen.
 • Menstruatieklachten (PMS, een onregelmatige cyclus etc.).
 • Voeding voor, tijdens en na een zwangerschap.
 • Hoofdpijn of migraine.
 • Veganistische of vegetarische voeding.
 • Algehele verbetering van de gezondheid en de weerstand en daardoor lekkerder in je vel zitten.

Maar ook:

 • Plezier en vertrouwen krijgen in de keuken doormiddel van coaching, gemakkelijke en lekkere recepten.
 • De onduidelijkheid over wat nu precies goede voeding is ophelderen (vanuit Orthomoleculair standpunt).
 • Een positieve, relaxte relatie krijgen met eten zonder restricties en mét ruimte om te genieten.

Coaching op afstand

Maar hoe gaat de coaching nu in zijn werk? Door COVID-19 vervalt momenteel helaas alle face to face coaching bij mij in de praktijk in Zutphen. Een heel goed alternatief daarvoor is E-foodcoaching. Dit is coaching op afstand via e-mail (of deels via skype of telefoon mocht dat je voorkeur hebben). Deze persoonlijke coaching start altijd met het bijhouden van een eetdagboek. Zo krijg ik inzicht in wat je momenteel eet; wat al goed gaat en waar ruimte is voor verbetering. Ook vraag ik je een uitgebreide intake- en vragenlijst in te vullen. Op basis van die gegevens en jouw hulpvraag ga ik voor je aan de slag met een op maat gemaakt voedingsplan. Dit plan stuur ik je vervolgens per e-mail toe, net als een aantal ondersteunende recepten. Gedurende 6 weken houden we contact via e-mail en kun je mij al je vragen stellen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn stuur mij dan vooral een mail (marianne@personalfoodcoaching.nl).

Ga je liever meteen aan de slag en houd je van uitgeschreven weekschema’s? Dan is het kant-en-klare 5 wekenplan Puur Gezond & Stralend wellicht een goede keuze. In 5 weken werk je toe naar een blijvend gezond eetpatroon. Elke week heeft een uitgeschreven weekschema met voor elke dag 3 eetmomenten met bijbehorende recepten. Ook heeft elke week een eigen thema; van hoe je je bloedsuiker stabiliseert tot zelfliefde. Je bestelt het plan gemakkelijk door mij een mail te sturen onder vermelding van ‘Puur Gezond & Stralend’; dan zorg ik dat het plan zo snel mogelijk jouw kant op komt! Heb je toch behoefte aan coaching tijdens het plan? Dit is ook een optie; laat me dit dan weten in de mail.

Neem dus vooral contact met me op mocht je een hulpvraag hebben op het gebied van voeding. Ik help je graag!

Een gedachte over “Waar ik jou als natuurvoedingsadviseur bij kan helpen

 1. Pingback: 8 jaar Personal Foodcoaching + kortingsactie! |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s