Healthy Hotspots in Antwerpen

De afgelopen maanden ben ik een aantal keren in Antwerpen geweest omdat mijn zusje daar voor langere periode werkte en woonde. Dat was bepaald geen straf; wat een leuke stad zeg! Antwerpen heeft écht mijn hart gestolen. Ik vind het altijd leuk om op zoek te gaan naar de lokale (healthy) hotspots en deze deel ik graag met jullie in deze blog.

P.S. Mocht je nog aanvullingen of andere tips hebben, laat ze dan achter onder deze blog! 🙂 

 

Hieronder een lijstje van mijn aanraders in willekeurige volgorde:

Frank’s Deli 

Mijn vriend kwam op het spoor van deze lunchroom. Ik was blij verrast om een acai-bowl op het menu te zien. Natuurlijk moest ik die bestellen maar hij was wel GIGANTISCH groot en royaal bedekt met toppings haha! Maar ook gigantisch lekker! Man, wat heb ik zitten smullen (ja, ik heb ‘m helemaal opgegeten..). Ook mijn vriend kreeg een meer dan royale portie, zelfs zo royaal dat hij zijn 3-dubbele sandwich niet op kreeg (en dat wil wat zeggen, geloof mij… ;)).

Eten vol leven

Een vegan- en rawfood cafe met een vriendelijke eigenaar waar ze goddelijke taartjes en cashew-chai lattes verkopen. Voor een ubergezonde raw lunch of salade  ben je hier ook aan het goede adres.

12642641_849647515143659_8594719447952948285_n

Native

Fijne plek, prachtig interieur en een hele leuke, creatieve kaart vol gezonde, biologische opties. Aanrader! Ik at er bijvoorbeeld deze salade met gekarameliseerde pompoen met quinoa, geitenkaas en zoete aardappelfrieten.

12321241_848742158567528_273444404734952589_n

Comptoir 

Hier liepen we toevallig naar binnen en dat bleek een goede keuze. Ik koos voor supervers boekweitbrood met een knapperige korst belegd met humus, geroosterde groenten en feta met daarnaast een koudgeperst groentesapje. Er staan nog veel meer heerlijke smaakcombinaties op de menukaart! Deze zaak, die het midden houdt tussen een lunchroom en een traiteur, staat garant voor uitstekende kwaliteit & smaak. Hier kom ik zeker terug!

Falafel Tof 

Als ik een favoriete hotspot in Antwerpen moet kiezen dan is dit ‘m! Bij Falafel Tof maken ze namelijk de allerlekkerste falafel ooit! Je mag me er ’s nachts voor wakker maken. Zelfs mijn vriend (een rasechte carnivoor) wilde hier naar terug en ook mijn zus is fan. Knapperige falafel, romige homemade hummus, verse (volkoren) pita broodjes (of kies voor glutenvrij en neem salade in plaats van brood), goddelijke friet, een uitgebreid assortiment aan huisgemaakte sauzen en een superverse salade-bar (denk aan gemarineerde courgette, biet, ingelegde radijsjes, geroosterde bloemkool etc.). Het allerfijnste zijn misschien wel de prijzen (7,50 voor een salade met falafel inclusief een drankje). Ga hier dus zeker langs als je in Antwerpen bent; Falafel Tof stelt niet teleur!

Tinsel

Fijne locatie, mooi interieur en lekker eten; een ideale plek voor een voedzaam ontbijt of lunch. Ik at er een heerlijke omelet met palmkool en dronk er een homemade kombucha (gefermenteerde theedrank).

12654246_849372711837806_6878296510145156521_n

Raw Salad Company

Een hippe saladebar waar ze ook lekkere raw taart & verse sapjes verkopen.

IMG_6755

IMG_6745

Biologisch Dynamische Bakkerij 

Eerlijk is eerlijk, de lunchkaart sprak ons niet heel erg aan maar ze hebben hier in ieder geval heerlijke koffie en chai-latte (ook met sojamelk) en een groot assortiment biologische repen en chocolade. Ook is het interieur te schattig voor woorden en  van de aanblik van al het vers gebakken brood en koek word je meteen vrolijk. Zeker even naar binnen lopen dus!

Origin’O 

Deze moderne biologische winkel heeft alles wat je je maar kunt bedenken inclusief een ruim assortiment aan mooie, biologische groenten en fruit. Ideaal om voedingsmiddelen in te slaan wanneer je langere tijd in Antwerpen verblijft.

Kafeeini

Verre van ‘healthy’ maar ze maken hier écht goddelijke creaties! Denk aan allerlei soorten koffie met veel slagroom en toppings zoals Oreo koekjes of marshmallows en witte chocolade. Ook staat Kafeeini bekend om zijn goede koffie. Het interieur is ook erg leuk, dus je kijkt er je ogen uit.

IMG_6737

IMG_6730

BLT

Deze hotspot vind je op de Lange Lozanastraat. Het strakke (50’s geïnspireerde) interieur verraadt ook de kaart. Simpel, maar goed. Mijn vriend werd helemaal gelukkig van zijn scrambled eggs met bacon, super vers brood en goede koffie. Ook ik was happy met mijn keuze voor havermout met sojamelk, appel, rozijnen en kaneel. Alles wat ze hier maken is straight forward en van top kwaliteit! Kijk, daar word ik nou gelukkig van 🙂

Burgers & Booze

Hier maken ze goddelijke burgers. Denk aan black angus burgers met cheddar & bacon of meer exotische varianten met kimchi en Koreaanse bbq saus. Je vindt ook allergie-vriendelijke en gezondere opties zoals glutenvrij, vega(n) of kipburgers en zoete aardappelfrieten op de kaart.

Brasserie Appelmans

Fijne locatie in het centrum van Antwerpen. Je kunt hier terecht voor lunch en diner. Op de kaart vind je allerlei lekkere salades en, een persoonlijke favoriet van mij: super verse steak tartaar van kwaliteitsvlees. Yumm!

Balls & Glory/ Felix pakhuis

Jeetje wat lekker deze ballen! Kies een gehaktbal met vulling (vlees, kip of vega) en daarbij salade of ‘stoemp’ (de Vlaamse variant van stamppot). Er staat een glutenvrije bal gevuld met Stroganoff en ook een lactosevrije bal (kip-appel) op de kaart. Indien deze niet behoren tot de smaken van de dag kunnen deze op verzoek snel worden afgebakken. Erbij krijg je heerlijke jus & saus, gratis fruit én gratis water. De nostalgische ‘bal’, maar dan met een moderne twist!

 

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

3 gedachtes over “Healthy Hotspots in Antwerpen

 1. Linette

  Krijg meteen zin om weer eens naar Antwerpen te gaan en neem dan zeker jouw tips mee!
  Klein puntje, je schrijft dat je de volgorde van de hotspots ” op onwillekeurige volgorde” hebt gezet.
  Je bedoelt denk ik ” in willekeurige volgorde”, zoals jij het schrijft betekent het dat je de hotspots met een reden, een voorkeur zo hebt geplaatst.
  Klink ik nu als een schooljuffrouw?
  Sorry, ik heb nu eenmaal iets met taal 😳

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s