Bertmans & Sajoer / Rotterdam

Op mijn vrije dag gisteren stond er een dagje Rotterdam op de planning. Samen met mijn vriend Roy hebben we eerst heerlijk ontbeten bij Bertmans. Ik had al veel gelezen over dit restaurant en de meest heerlijke dingen voorbij zien komen via social media dus een bezoekje aan deze leuke zaak was een must.

Ik kan je vertellen: het overtrof mijn verwachtingen! Roy ging voor geroosterd speltbrood met avocado, lente-ui, gember & gepocheerde eieren en een groene smoothie (met o.a. komkommer, cashewnoten & basilicum) en ik (als échte pannenkoeken-liefhebber ;)) kon het niet laten om de boekweitpannenkoekjes met banaan & cashew whipped cream te kiezen. Daarbij dronk ik een pompoen-chai smoothie; yumm! We hebben echt enorm zitten smullen!

Bij Bertmans kun je ontbijten, brunchen, lunchen & borrelen en ook voor heerlijke smoothies & sapjes ben je hier op het juiste adres. De meeste gerechten op de kaart zijn biologisch, vegan en/of vegetarisch, gluten- en geraffineerde suikervrij. Daarnaast is het industriële interieur van Bertmans prachtig!

Voor thuis namen we nog een plak bananenbrood met chocolade, kardemom & pecannoten mee. Zeg nou zelf: dat klinkt toch té lekker?!

Daarna was het tijd om Rotterdam verder te verkennen (lees: shoppen ;)) en de Markthal te bekijken. De Markthal is de eerste overdekte markthal van Nederland. Het is een indrukwekkend gebouw vol kraampjes die de lekkerste dingen verkopen zoals verse vis, goede kwaliteit vlees, kazen & groenten net uit de grond. Erg leuk om zoveel enthousiasme voor pure en ambachtelijke producten bij elkaar te zien.

In de Markthal vind je ook Sajoer: een kleurrijke sap- en saladebar. Ze maken hier de heerlijkste slow-juices & salades. Ik koos voor Groene Monster met boerenkool, appel, spinazie, citroen, selderij, gember, peterselie & komkommer; een heleboel plant-power & vitamientjes dus!

Ze verkopen bij Sajoer ook de overheerlijke (vegan, raw, gluten- & suikervrije) gebakjes van Sue; die moesten natuurlijk ook even getest worden 😉 Ik ging voor de Key-Lime variant en Roy ging voor Choco-Avo-Pistache. En lékker dat die zijn!

Ga je binnenkort naar Rotterdam? Ga dan zeker langs bij Bertmans & Sajoer! 

Bertmans

Zaagmolenkade 15, Rotterdam

Ma:

9:30 – 17:30
Wo – Do:
9:30 – 17:30
Vr – Zo:
9:30 – 18:00
Volg Bertmans ook op Facebook

Sajoer

Ds. Jan Scharpstraat 298, Rotterdam (Markthal)

Ma – Do:
10:00 – 20:00
Vr:
10:00 – 21:00
Za:
10:00 – 20:00
Zo:
12:00 – 18:00

Volg Sajoer ook op Facebook

5 gedachtes over “Bertmans & Sajoer / Rotterdam

  1. Pingback: Sharp Sharp – met winactie |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s