Pad Thai met courgette noodles

Ik ben dol op courgette noodles; ook wel zoodles, courgette-spaghetti of courgetti genoemd. Ze zijn zo veelzijdig! En een super alternatief voor pasta gemaakt van tarwe. Na het eten van tarwe-pasta voelen veel mensen zich namelijk moe, opgeblazen en oncomfortabel. Herken je dit? Probeer deze heerlijke glutenvrije courgette noodles dan eens! Ook een slimme manier om kinderen meer groente te laten eten.  Ingrediënten (2 personen):

  • 4 courgette’s
  • 300 gram (gepelde) gamba’s
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepels pindakaas (Krekeltje) of amandelpasta
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • klein stukje gember, geschild en fijngesneden
  • halve rode peper, zaadjes verwijderd en fijngesneden
  • 2 eetlepels tamari (glutenvrije sojasaus)
  • scheutje vissaus
  • optioneel: sesamzaadjes, koriander & taugé ter garnering

Bereiding:

  • Snijd de courgette met een spiralizer of julienne-snijder in noodles
  • Bak de gamba’s in wat kokosolie
  • Voeg de knoflook, gember en rode peper toe en bak even mee (laat het niet bruin worden; dan wordt de knoflook bitter!)
  • Voeg dan de pindakaas/amandelpasta, vissaus en tamari toe en bak even mee*
  • Voeg de courgette-noodles toe, roer het goed door en verwarm het geheel naar wens
  • Serveer de noodles met wat sesamzaadjes, verse koriander & taugé

Enjoy!!   *Voeg een scheut kokosmelk toe voor een smeuïgere saus. Tip: liever vegetarisch? Je kunt de gamba’s gerust weglaten en vervangen door gekookt ei. Liever geen vis? Kipdijfilet is hier ook heerlijk bij!  

Advertenties

3 gedachtes over “Pad Thai met courgette noodles

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s