Honing-mosterd zalm uit de oven

Zalm is een super gezonde vissoort; het zit namelijk bomvol omega-3 vetzuren. Deze vetzuren zijn o.a. goed ter voorkoming van hart-en vaatziekten. Ook zorgt regelmatig zalm eten voor een mooie en strakke huid. Zalm is rijk aan ijzer, magnesium, vitamine D, B12 en B6. Ben je niet zo dol op zalm? Probeer deze versie dan eens! Je gaat gegarandeerd om. 

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 moten zalm (circa 150 gram pp), liefst biologisch of wild
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 2 theelepels bio honing
  • 3 theelepels (grove)mosterd
  • aluminiumfolie

 

Bereiding:

  • verhit de oven op 180 graden
  • leg 2 stukken aluminiumfolie in een ovenschaal
  • leg elke moot op een eigen stuk aluminiumfolie (die groot genoeg is om dicht te vouwen)
  • strooi zeezout en peper over de zalm
  • klop in een kommetje 2 theelepels honing en 3 theelepels mosterd tot een dressing
  • bestrijk de zalmfilets met een gelijke hoeveelheid van de marinade
  • vouw de aluminiumfolie-pakketjes dicht
  • zet de zalm in de oven tot hij gaar is, na ongeveer 15 minuten

 

Tips: pas op dat je de zalm niet te lang in de oven laat staan; daar wordt het heel droog van! Zalm mag nog een klein beetje rosé zijn. Serveer de zalm bijvoorbeeld met wat quinoa, bruine rijst of zoete aardappel, een flinke portie gestoomde groenten (zoals asperges of broccoli) en/of een groene salade en een scheutje extra vierge olijfolie.

 

IMG_20130424_133638

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s