poké-bowl-personal-foodcoaching

Lazy Poké bowl

Een Poké bowl is een traditioneel gerecht uit Hawaii bestaande uit onder andere blokjes verse vis en groente; je ziet ze tegenwoordig steeds vaker. Mijn variant op deze bowl kan in 5 minuten op tafel staan mits je alles voorgesneden koopt. Dit levert wel veel plastic afval op (en is daarmee niet zo goed voor het milieu) en is waarschijnlijk duurder dus mijn voorkeur gaat uit naar zelf snijden. Is nog mindful ook! Maar als je weinig tijd hebt dan is de snelle variant ideaal.

P.S. Op zoek naar meer gezonde inspiratie? Wellicht is het 5-wekenplan Puur Gezond & Stralend (vol recepten en eetschema’s) dan iets voor jou! 

Je hebt nodig (voor 2 porties):

  • 2 moten warmgerookte (bio/duurzame) zalm (zie vega en vegan tips hieronder)
  • 300 gram voorgekookte, koude volkoren-rijst (of 100 gram bruine ronde/zilvervliesrijst droog gewicht)
  • 150 gram wortel julienne (of 2 wortels, geraspt)
  • 200 gram (gedopte) edamame boontjes (sojaboontjes)
  • 1 rijpe mango, in blokjes (of voorgesneden blokjes)
  • 1 rijpe avocado, in blokjes
  • 1 eetlepel sesamzaadjes

Dressing:

  • sap van 1 limoen
  • 2 eetlepels geroosterde sesamolie
  • 2 eetlepels sojasaus (of tamari voor glutenvrij)
  • 1/2e rode peper, zaadjes en zaadlijsten verwijdert en fijngesneden
  • 2 cm verse gemberwortel, heel fijn geraspt
  • optioneel: 1 theelepel honing

Zo maak je het:

  1. Snijd de avocado en mango in blokjes en besprenkel met een klein beetje limoensap tegen verkleuring.
  2. Maak in een kommetje de dressing door alle ingrediënten met elkaar te combineren.
  3. Trek de zalmmoten met 2 vorken uit elkaar tot je kleine stukjes hebt.
  4. Verdeel de rijst, blokjes mango, blokjes avocado, edamame boontjes, wortel julienne en de zalm over 2 kommen, giet de dressing er over en bestrooi met wat sesamzaadjes. Enjoy!

Tips:

  • Vega? Ook lekker met een gekookt eitje in plaats van zalm. Vegan? Gebruik dan plakjes gebakken gerookte tofu.
  • Ook lekker met zeewiersalade of wat verkruimelde nori-vellen.
  • Siracha-mayonaise smaakt hier ook lekker bij 🙂
    Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s