Liebster Award

LiebsterAward

Vorige week kreeg ik van Suzanne  van de  inspirerende foodblog ‘Puur Suzanne’ (http://puursuzanne.wordpress.com/)  een mailtje dat zij mij graag wilde nomineren voor de Liebster award. De Liebster Award is een virtuele prijs voor beginnende bloggers of bloggers met minder dan 1000 volgers. Suzanne heeft mij een paar vragen gesteld, zodat zij maar ook jullie mij beter leren kennen. Ik vind het superleuk dat Suzanne mij heeft genomineerd en beantwoord dan ook graag haar vragen! 

Waarom ben je begonnen met je blog ?

Ik ben begonnen met bloggen omdat ik mijn passie voor gezonde voeding graag wilde delen met anderen. Daarnaast is het een goede ondersteuning voor mijn praktijk als foodcoach; ik kan zo overzichtelijk gezonde recepten en artikelen posten.

Wat doe je naast bloggen nog meer?

Voornamelijk veel werken. Sinds januari 2013 heb ik een eigen praktijk als foodcoach: Personal Foodcoaching. Ik geef vaak Foodcamps, kookworkshops en presentaties. Daarnaast begeleid ik natuurlijk clienten via e-mail of persoonlijk in mijn praktijk. Naast werken doe ik 2x per week aan krachttraining en vind ik koken, lezen, shoppen, marktjes afstruinen, afspreken met vriendinnen en mijn zusje en films kijken erg leuk!

Wat is je lievelingsgerecht dat op je blog staat?

Oei.. dat is nog niet gemakkelijk haha! Maar als ik dan toch écht moet kiezen ga ik voor de appel-kaneel-cranberry herfst muffins. Ik heb ze in een keer bedacht en heb niets hoeven aanpassen. Ze lukken altijd gegarandeerd! En ze zijn niet alleen bij mij favoriet, ook bij familie en vrienden zijn ze een succes (behalve bij mijn vriend; maar die houdt niet van ‘gebakken’ fruit ;).

Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Voornamelijk uit kookboeken, restaurants, tijdschriften en natuurlijk andere blogs op internet (Vooral Green Kitchen Stories & My New Roots).

Wat is het lekkerste wat je ooit gegeten hebt? en waar heb je dat gegeten?

Zonder twijfel de truffelrisotto die ik in Rome heb gegeten deze zomer.

Wat is je favoriete kookboek?

Dat zijn er meerdere; ‘Plenty’ van Yotam Ottolenghi en ‘It’s all good’ van Gwyneth Paltrow. Ik vind het allebei ook vooral mooie boeken om in te bladeren; ze staan vol prachtige foto’s van gezonde gerechten. En alle kookboeken van Amber Albarda vind ik geweldig!!  Makkelijk, weinig ingrediënten en altijd een heerlijk & gezond eindresultaat.

Wat mag in jouw koelkast echt niet ontbreken?

Kokoswater, groene bladgroenten, amandelmelk, blauwe bessen, citroenen, biologische grasboter en biologische eieren.

Wat is je favoriete restaurant?

SLA in Amsterdam.

Naar welk land ga je het liefst op vakantie?

Sri Lanka is absoluut het mooiste land waar ik ooit geweest ben. Prachtige natuur en hele lieve mensen. Maar ook Venezuela, de Cote d’Azur, Portugal, Kenia en Italië hebben veel indruk gemaakt en zou ik graag nog een keer bezoeken.

Wat is jouw guilty pleasure, wat eten betreft?

Een beetje een cliché maar toch echt chocolade! Wel hele pure chocolade of rauwe chocolade; niet per se omdat het gezonder is maar vooral omdat ik het lekkerder vind. De kokosvariant van Ombar is favoriet. O ja en risotto kan ik ook echt niet laten staan; te lekker…

 

1185096_10201708936946959_1147758298_n

 

Het is de bedoeling dat ik de Liebster award weer aan een van mijn favoriete beginnende blogs doorgeef. Ik wil daarom graag Floortje Stulp en haar super leuke blog ‘Flolliblog’ (http://flolliblog.blogspot.nl/) nomineren. Floortje heeft een onwijs leuke schrijfstijl waardoor haar posts over alles wat ze meemaakt en wat haar inspireert, elke keer weer een genot zijn om te lezen. Ik heb de volgende vragen voor Floortje:

1) Hoeveel tijd ben je per week kwijt aan je blog?
2) Waarom ben je je blog begonnen?
3) Waar haal je inspiratie vandaan?
4) Wat eet je het allerliefst?
5) Wat is jouw favoriete boek (en waarom)?
6) Waar word jij blij van?
7) Wat is jouw guilty pleasure?
8) Wat is je favoriete winkel?
9) Wie is jou stijlicoon?
10) Wat is jouw droom voor de toekomst m.b.t. je blog?

Ik ben heel benieuwd naar Floortje’s antwoorden!

Een gedachte over “Liebster Award

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s