Cranberry’s zijn nu volop in het seizoen; vandaar dat ik deze heerlijke zoet zure smoothie heb bedacht. Cranberry’s staan er natuurlijk om bekend dat ze blaasontsteking helpen voorkomen. Maar dit besje bevat nog veel meer gezonde eigenschappen. Het zit vol vitamine B4, B6, C, E & K. Daarnaast zit er ook een aanzienlijke hoeveelheid mangaan, koper en ijzer in deze zure besjes. Ook zitten cranberry’s vol fytonutriënten en antioxidanten die beiden ontstekingen tegengaan en daarmee ziektes bestrijden en voorkomen. In dit recept heb ik cranberry’s gecombineerd met gember (ontstekingsremmend en verzachtend voor de maag) en gojibesen (bomvol antioxidanten); al met al een héél gezond drankje dus dat er wel voor zorgt dat de griep jou overslaat dit seizoen!
Ingrediënten:
- 100 gram verse (of diepvries) cranberries
- 200 ml kokoswater (naturel)
- 1 handje gojibessen
- 1 theelepel (rauwe) honing* (of meer als je het niet zoet genoeg vindt)
- klein stukje verse gemberwortel, geschild en fijngesneden
- 1 eetlepel hennepzaad, kokosolie of lijnzaadolie
Bereiding:
- doe alle ingrediënten in een blender
- laat de blender op de hoogste stand draaien totdat je een gladde smoothie hebt
- zet je smoothie eventueel nog even in de koelkast
Enjoy!
*In ieder geval biologische, koud geslingerde honing
4 gedachtes over “Cranberry-gojibes-gember smoothie”