Het pompoen-seizoen is eindelijk weer aangebroken; dat betekent volop gebruik maken van deze heerlijk zoete, supergezonde herfstgroente! Pompoen is rijk aan onder andere betacaroteen, calcium, kalium, vezels, vitamines B en C. Het past heel goed in zowel hartige als zoete gerechten. Vandaag post ik een hartige variant, namelijk mijn favoriete recept voor geroosterde pompoen uit de oven. Licht pittig, zoet en enorm smaakvol!
Ingrediënten (bijgerecht voor 2 personen):
- 600 gram pompoen
- 1 rode peper
- paar blaadjes verse salie
- 4 teentjes knoflook
- zeezout & zwarte peper
- stuk feta
- ontgeurde kokosolie
- optioneel: pompoenpitten
Bereiding:
- verwarm de oven voor op 200 graden
- was de pompoen, snijd hem doormidden en verwijder de draadjes en pitten
- snijd de pompoen in ongeveer evengrote parten
- doe de pompoenparten in een braadslee en bedek met wat kokosolie
- snijd een rood pepertje in ringetjes (verwijder wel de zaadjes) en voeg dit aan de pompoen toe
- doe ook hele knoflooktenen in hun velletje bij de pompoen
- verdeel de salie over de braadslee
- hussel het geheel door elkaar zodat de pompoenparten onder de olie en kruiden zitten
- zet de pompoen ongeveer 30 minuten in de oven, totdat deze goudbruin en gaar is (schep de pompoenparten wel af en toe om zodat het niet aanbrandt)
- breng het op smaak met zeezout en zwarte peper
- verkruimel feta naar smaak boven de pompoen (of laat het weg als je niet goed tegen zuivel kan)
- optioneel: rooster wat pompoenpitten en strooi dit over de pompoen voor extra bite
Enjoy!
Pingback: 10 x Recepten met pompoen |