Shrek Pancakes

Mijn partner Roy is bij ons thuis de ‘pannenkoekenbakker’ en maakt deze extra groene ‘Shrek pannenkoekjes’ graag voor onze dochter van 1. Een échte hit! Zowel bij Ella als bij mij. Het is trouwens mooi meegenomen dat je kleintje (of jij!) zo meteen wat extra groens binnenkrijgt zonder dat je daar iets van proeft. Ook is het een handige snack of meeneem lunch. Ik maakte voor dit recept al deze reel over op Instagram. Maar ik vond ik het nu wel echt hoog tijd dat ik het recept ook eindelijk hier op de blog deel. Ik denk dat dit de eerste is van veel recepten voor kleintjes! Ik vind het namelijk echt enorm leuk om voor Ella te koken en kan niet wachten tot ze me kan helpen in de keuken. Hopelijk help ik er jou en je gezin ook mee. En wie weet komt er ooit een recepten (E-)boek voor kleintjes!

P.S. Uiteraard blijf ik hier in de toekomst ook ‘gewone’ recepten delen! 🙂

Je hebt nodig (voor ongeveer 25 kleine pannenkoekjes):

  • 250 ml volvette kokosmelk
  • 2 biologische eieren
  • 2 rijpe bananen
  • 2 eetlepels gesmolten biologische (gras) roomboter (of extra vierge kokosolie)
  • 2 handen gewassen spinazie (bij voorkeur biologisch)
  • 1 theelepel Ceylon kaneel
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • optioneel: 1 theelepel biologisch spirulina poeder
  • optioneel: snuf Himalaya zout (weglaten voor hele kleintjes)
  • 2 theelepel wijnsteenbakpoeder
  • 65 gram speltbloem (bij voorkeur biologisch)
  • 65 gram havervlokken (bij voorkeur biologisch)
  • toppings naar wens (bijvoorbeeld vers fruit, hennepzaadjes, kokosyoghurt etc.)

Zo maak je het:

  1. Doe de kokosmelk, eieren, bananen, gesmolten boter (of kokosolie), spinazie, kaneel, vanille & spirulina in een blender en mix tot een glad geheel.
  2. Voeg dan het bakpoeder, de smeltbloem en de havervlokken (en het snufje zout mits je dit gebruikt) toe en mix nogmaals kort.
  3. Verwarm wat avocado olie (of roomboter, ghee of extra vierge kokosolie) in een koekenpan en bak kleine pannenkoekjes van het beslag.
  4. Serveer met toppings naar wens! Enjoy!

*Bewaar de afgekoelde pannenkoekjes maximaal 3 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries (ideaal!).

Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink

Een gedachte over “Shrek Pancakes

  1. Pingback: 5 Dreumes ontbijt ideeën |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s