Salade met garnaaltjes

Vandaag in de ‘Makkelijke maandag’ reeks een meeneem-lunch gevuld met garnaaltjes, ei, komkommer, walnoten en sla. Maak hem de avond van te voren alvast klaar voor een super snelle, gemakkelijke maar overheerlijke lunch op je werk of school. De bereiding kost je nog geen vijf minuten. De truc voor een lekkere meeneem salade is om de dressing en noten apart te houden en pas op het moment dat je gaat eten deze toe te voegen, zo voorkom je verlepte en zompige sla en behoud je de crunch van de noten. Dit is een basis recept; je kunt natuurlijk afwisseling door kip of gerookte zalm te gebruiken in plaats van garnalen, andere sla soorten en toppings. 

 

Ingrediënten (1 persoon):

  • 100 gram garnaaltjes
  • 1 gekookt (biologisch) ei
  • klein handje walnoten
  • 2 grote handen waterkers of veldsla
  • 1/4e bio komkommer, in stukjes  (of een halve avocado)

Dressing:

  • 1 eetlepel suikervrije of zelfgemaakte mayo (recept blog) of geitenyoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel appel cider azijn
  • zeezout & zwarte peper

Bereiding:

  • doe de (gewassen en gedroogde) sla in een (BPA-vrije) lunchtrommel
  • voeg de komkommer, ei en garnaaltjes toe
  • sluit de trommel goed luchtdicht af en bewaar het in de koelkast
  • maak de dressing door alle ingrediënten te combineren en goed door te roeren
  • neem de walnoten (luchtdicht verpakt) en de dressing (goed afgelosten) apart mee
  • maak je salade ter plekke af door de dressing eroverheen te schenken en de walnoten toe te voegen

Enjoy!

 

IMG_20130909_145401

8 gedachtes over “Salade met garnaaltjes

  1. Monique

    De salade staat klaar om mee naar het werk te gaan ( met avocado en garnaal) ik ben benieuwd. Laatst een verrassende salade met linzen en bleekselderie gegeten ook aan te bevelen voor de afwisseling, wel iets bewerkelijker door het wellen en koken van de linzen.

Geef een reactie op personalfoodcoaching Reactie annuleren