Al een tijdje ben ik verslaafd aan de geniale cashew vanille pasta van Deliciously Ella. Vorige week was er sprake van lichte paniek want ik had niet genoeg cashews meer… Noodgedwongen ging ik op zoek naar een alternatief waar ik het tekort mee kon aanvullen. Het werden kokoschips en het eindresultaat was zo lekker dat ik het recept hier graag met jullie deel!
Superlekker op een plak bananenbrood, een zilvervlies-rijstwafel, door een smoothie, als dip bij appelpartjes of als topping op acai bowls, havermout of smoothie bowls. Of gewoon zo uit de pot… 😉
Je hebt nodig (voor 1 pot):
- 200 gram rauwe cashews
- 100 gram kokoschips (niet te verwarren met kokosrasp)
- 1 theelepel vanille-poeder
- flinke snuf zeezout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Bekleed een bakplaat met bakpapier, spreid hier de cashews over uit en bak 5 minuten (in het midden van de oven)
- Voeg na 5 minuten baktijd de kokoschips toe en verwarm de cashews en kokos nog eens 5 minuten in de oven (pas op dat het niet verbrand, haal het desnoods eerder uit de oven)
- Doe de (enigszins afgekoelde) cashews, kokos, vanille en zeezout in een (krachtige) keukenmachine en laat dit 5-10 minuten draaien of totdat er een gladde, vloeibare pasta is ontstaan
- Bewaar de pasta in een goed afsluitbare pot
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Photos, text and recipes copyright © Personal Foodcoaching/Marianne Elfrink
Pingback: De lekkerste recepten voor Pasen |
Pingback: Salted Chocolate Smoothiebowl |
Pingback: Boekweit-crème met amandel & kers |
Pingback: Roy’s gehaktballen met puree |
Pingback: Super havermout met kruidig gestoofde appel |
Pingback: Zoete aardappeltoast met avocado & ei |
Pingback: Havermout met stoofperen |
Pingback: Bananenbrood met koffie, pecannoten & chocolade |
Pingback: Vegan Blondie Bites |