Linzensalade met biet & gegrilde peer

De lente staat weer voor de deur! Deze frisse salade past perfect bij het prachtige weer dat ons ongetwijfeld te wachten staat. Het is ook mooi meegenomen dat er deze week maar liefst 5 producten in de aanbieding zijn bij EkoPlaza Nijmegen Ziekerstraat die je allemaal nodig hebt voor dit recept. Daarmee is deze salade zeker budget-proof! De veldsla, baby bietjes, pecannoten, ontgeurde kokosolie én de groene linzen zijn nog tot en met 24 maart in prijs verlaagd.

Dus snel naar de EkoPlaza voor de benodigdheden, de keuken in en dan lekker opeten in de tuin of in het park met de zon op je gezicht!

Je hebt nodig (voor 4 personen):

  • 200 gram (gedroogde) groene linzen (Le Puy linzen zijn het lekkerst!)
  • 150 gram veldsla, gewassen
  • 500 gram voorgekookte bietjes, in blokjes gesneden
  • 160 gram zachte geitenkaas
  • 1 rode ui, heel fijn gesneden
  • 2 peren, geschild en in parten (verwijder ook het klokhuis)
  • 40 gram pecannoten (eventueel geroosterd in een droge koekenpan voor extra smaak en crunch)
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 4 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 theelepels biologische koudgeslagen (of rauwe) honing
  • zeezout en zwarte peper
  • ontgeurde kokosolie

 

Zo maak je het:

  • Kook allereerst de linzen gaar (eventueel in bouillon voor extra smaak) in ongeveer 30 minuten en laat deze afkoelen
  • Maak een dressing van de olijfolie, balsamico azijn en honing en voeg hier de gesnipperde ui aan toe en laat dit even staan
  • Voeg de afgekoelde linzen, veldsla en blokjes biet aan toe en roer alles goed door
  • Breng de salade op smaak met zeezout en zwarte peper
  • Verwarm een grillpan en bestrijk deze met wat olie; grill de partjes peer aan beide kanten zodat er een mooi grillpatroon ontstaat
  • Serveer de salade met de gegrilde peer, de pecannoten en verkruimel er geitenkaas overheen

Enjoy!

 

Tips

Weinig tijd? Gebruik dan linzen uit blik en snijd de peer in blokjes en grill deze niet

Notenallergie? Vervang de pecannoten dan door pijnboom- of pompoenpitten. 

Wil je de salade liever vegan of zuivelvrij? Vervang dan de geitenkaas door blokjes rijpe avocado.

Deze salade laat zich ook heel goed meenemen naar bijvoorbeeld je werk of naar school. Voeg dan het liefst de veldsla en de noten toe voordat je gaat eten om verlepte sla te voorkomen.

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

Advertenties

7 gedachtes over “Linzensalade met biet & gegrilde peer

  1. Pingback: Roy’s gehaktballen met puree |

  2. Pingback: Recepten met eten van Aldi: Salades en Burgers | Stagereizen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s