Crudo / Nijmegen

Nijmegen is wederom een healthy hotspot rijker! Vriendlief en ik liepen bij toeval naar binnen bij Crudo op een stormachtige zaterdag toen we naar de biologische markt op Kelfkensbos waren geweest. Omdat ik zo enthousiast was kon ik niet kiezen en ben ik uiteindelijk voor 3 dingen gegaan: de warme amandel-chocolademelk (heerlijk!), een raw-chocolade taartje (lekkerste rauwe taartje ooit volgens mijn vriend; een doorgewinterde chocoladeliefhebber) & een ‘Detox-juice’ met komkommer, venkel & selderij (toch nog iets groens  ;)).

Vegans en raw-food liefhebbers kunnen hun hart ophalen want bij Crudo is alles rauw, biologisch, lokaal & veganistisch. Je kunt er kiezen uit allerlei salades, juices, tarwegras, smoothies en zoete lekkernijen zoals chocolade- of pompoentaart. Of wat dacht je van muesli met cashew-yoghurt of ‘spaghetti-bolognese’? Alles is gluten-, lactose- & suikervrij. Daarnaast is er een luxe notenbar waar je zelf noten, zaden, peulvruchten en gedroogd fruit kunt ‘tappen’. Neem wel je eigen bakjes mee want bij Crudo hanteren ze een ‘zero waste’ policy! Ook kun je sapjes en salades afhalen; neem ook dan je eigen bakje en/of beker mee. Je kunt trouwens allerlei leuke hebbedingetjes shoppen bij Crudo; denk aan allerlei boeken over een gezonde lifestyle, superfoods, voedingssupplementen, juicers etc.

Kortom: Crudo is een aanrader voor iedereen die bewust met zijn of haar gezondheid bezig is!

Vanuit Personal Foodcoaching adviseer ik overigens niet per se een vegan of rauwe lifestyle maar veel elementen uit de raw-food keuken zijn zeer zeker aan te bevelen. Een smoothie vol rauwe groente en fruit bijvoorbeeld zit bomvol voedingsstoffen en bevat nog alle van nature aanwezige vitamines, mineralen en vezels. Door verhitting van voedingsmiddelen gaan sommige vitamines & mineralen verloren; vandaar dat meer rauw aan je eetpatroon toevoegen gezondheidsbevorderend kan werken.

Laat je dus vooral inspireren door de raw-food keuken & ga eens langs bij Crudo!

Crudo

Burchtstraat 126, Nijmegen

Geopend op maandag, woensdag, donderdag, vrijdag & zaterdag

Volg Crudo ook op Facebook

Voor meer informatie: www.crudo.nl

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Heerlijke warme amandel-chocolademelk, raw chocolade taartje & groen Detox sapje

Processed with VSCOcam with f2 preset

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vriendlief in gesprek met de eigenaresse van Crudo

Processed with VSCOcam with f2 preset

Advertenties

2 gedachtes over “Crudo / Nijmegen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s