Easy peasy boekweitflensjes (of wraps)

Boekweitflensjes zijn super makkelijk te maken en een goede vervanging voor de standaard boterham, pannenkoeken en wraps. Boekweit is een pseudo graan; het is eigenlijk het zaad van een plant. Het is glutenvrij en bevat veel eiwit.

Je kunt er bijvoorbeeld zoete flensjes of pannenkoeken van maken door wat kaneel, geraspte appel en rozijnen door het beslag te doen. Of vul het flensje met wat verwarmde bosvruchten, kokosroom en geroosterde geraspte kokos.

Je kunt ze ook als hartige wrap gebruiken en vullen met bijvoorbeeld stukjes kip, gerookte zalm, gekookt ei, sla, avocado, verschillende kruiden, mayonaise, reepjes paprika, geraspte wortel etc.

Deze wraps kun je ook heel goed koud mee naar school of je werk nemen. Mogelijkheden genoeg dus! 

Ingrediënten (voor ongeveer 4 flensjes/wraps):

  • 100 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • 300 ml water
  • snufje zeezout
  • kokosolie of roomboter om in te bakken

Bereiding:

  • Doe het boekweitmeel in een kom en roer eerst de eieren en daarna het water er doorheen.
  • Roer net zo lang totdat er een glad beslag ontstaat. Doe er naar wens nog extra water bij.
  • Laat het beslag even 10 minuten rusten voordat je begint met bakken, zo breken ze minder snel.
  • Verwarm wat boter of kokosolie in een koekenpan en bak een voor een de flensjes gaar.

Tips:

  • Je kunt ze prima in de vriezer bewaren, bak dus een hele stapel tegelijk.
  • Je kunt het boekweitmeel ook vervangen door kastanjemeel, dit smaakt wat zoeter.
  • Doe eens wat cacao, kaneel of geraspte geitenkaas door het beslag.
  • Wil je echt een keer een traktatie? Houd dan een 20/80 momentje voor voeg als extra topping nog wat gesmolten pure chocolade, wat ahornsiroop of kokosbloesemsuiker toe. Je zou ook een paar plakjes bio spek mee kunnen bakken. Heerlijk!

IMG_20130618_095526

Advertenties

3 gedachtes over “Easy peasy boekweitflensjes (of wraps)

  1. Pingback: Home made amandelpasta | Personal Foodcoaching

  2. Pingback: Home made guacamole |

  3. Pingback: Toast met hummus & paddenstoelen |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s